Info voor nieuwe adoptanten

 

Gefeliciteerd met je eigen appelboom vanuit Adopteer een Bommelse Appelboom in onze Zelfplukboomgaard. Ook een dankjewel namens de Zelfplukboomgaard.  U krijgt altijd adoptiecertificaat gemaild.  Dat mag u zelf uitprinten en als tip voor de cadeaugever van een fotolijstje voorzien of plastificeren.

 

U bent altijd welkom om op eigen gelegenheid een kijkje te komen nemen bij uw boom in onze Zelfplukboomgaard. Als u voor het eerst komt dan wijs ik u op de route die op mijn website staat: https://www.zelfplukboomgaard.nl/waar/  Het komt namelijk elk jaar nog wel paar keer voor dat mensen denken dat de boomgaard bij mijn huisadres in de binnenstad van Zaltbommel is.  In de boomgaard vind je de adoptiebomen in de achterste helft van de boomgaard.

U blijft natuurlijk ook op afstand wat op de hoogte met het wel en wee van uw appelboom en de Zelfplukboomgaard. Enkele keren per jaar verstuur ik een algemene nieuwsbrief. Er is een facebook-pagina @zelfplukboomgaard  voor iedereen. Voor de adoptanten  is een besloten Facebook-groep Adopteer een Bommelse Appelboom waarvoor u zich op Facebook kunt aanmelden. Voor de echte liefhebbers: als u met uw mobiele nummer aanmeldt dan krijgt u zo nu en dan een Whatsapps-bericht. Aanmelden met liefst Whatsapp-bericht naar mij (06-38419771) met vermelding van boomnummer

Enkele keren per jaar organiseer ik een bijeenkomst rond de adoptiebomen. In de loop van maart is er een snoeibijeenkomst waar u na instructie en met wat begeleiding zelf u uw eigen boom mag snoeien (mits geen lockdown door Corona als afgelopen jaren). Rond de bloei is er een bijeenkomst waarbij de imker wat komt vertellen over de bijen en zo.  En er is een zomerbijeenkomst waarin als het nodig is uw eigen boom met de hand mag komen dunnen als er echt veel te veel vruchten aan zitten. Voor deze bijeenkomsten hoef u zich niet verplicht te voelen om te komen want als u het zelf niet doet dan doe ik het.

Wel verplicht om te komen is voor het plukken van de bomen. Het liefst op één van onze Bommelse Zelfplukdagen in oktober. Graag wel even aanmelden bij aankomst bij de kraam en liefs ook boomnummer bij de hand houden. Maar als de  Zelfplukdagen minder in uw agenda passen kunt u ook een andere datum afspreken. Dan kunt u gewoon op eigen gelegenheid uw boom leeg plukken. Alleen op de zelfplukdagen zorgen we voor gratis koffie/thee/limonade met een koek voor alle adoptanten.

We hopen natuurlijk op een mooie oogst maar de ervaring leert dat er ook weleens een minder jaar is.  Mocht de oogst zwaar tegenvallen dan regelen we iets dat u toch met een tasje appels naar huis gaat. In 2020 mochten adoptanten tot 15 kg plukken van niet-geadopteerde bomen.

Als de appelboom in de smaak valt dan beveel ik de mogelijkheid om een adoptieboom als cadeau voor anderen beleefd aan. Wat is nu leuker om een adoptieboom cadeau te geven? Een adoptieboom ontvangen natuurlijk.  U krijgt altijd een adoptiecertificaat  per mail wat u zelf in eventueel een fotolijstje cadeau mag geven.

  

Fruitige groeten,  Wouter van Teeffelen