Sap laten persen


Appelsap vers en lang houdbaar

De appels zijn ideaal geschikt voor het persen van appelsap. Dit kan gedaan worden bij diverse appelsap-persers. Het resultaat: heerlijk en lang houdbaar appelsap in 5-liter-verpakking (bag-in-box). 

Wilt u nu zelf appelsap laten persen van uw eigen appels dan kunt u zelf contact opnemen met fruitpersmobiel uit Rumpt of Mobipers uit Zoelen.  In tegenstelling tot de eerste jaren van de Zelfplukboomgaard komt er een geen mobiele appelsapperser naar Zaltbommel. Fruitpersmobiel en Mobipers persen ook op eigen locatie voor particulieren die minimaal 100 kg willen laten persen. Mobipers doet  dit jaarrond. Fruitpersmobiel stopt begin november met persen voor particulieren.

Het Stroomhuis in Neerijnen organiseert jaarlijks Sapdagen waarop u appels tot sap kunt laten persen. Dit jaar op zaterdag 17 september en 8 oktober.  Meer info op hun site.

 

Elders in Nederland zijn er nog andere mobiele sappersers zoals Huiskampmobiel uit Welsum, de Haneman uit Winssen, Van Appeven in Herten,  de Sappers - Rondreizende oogstpers, de Twentse Sapmobiel, Achterhoekse Sappers, het Noord-Hollandse Appels van Opa, het Groningse Golden Raand en het Zuid-Hollandse Fruitpers Lustenlast

 


De mobiele fruitpers in werking

U kunt de mobiele sappers in het onderstaande filmpje in werking zien.


Zelf sap persen

Een andere mogelijkheid is dat u zelf appels perst tot sap. De meesten zullen zelf geen sappers hebben maar deze zijn wel te huur. Ik hoor graag een adres waar ze te huur zijn want mijn verhuurder is inmiddels gestopt. U heeft niet alleen een pers nodig maar ook  een fruitmolen om appels fijn te snijden. Nadeel is dat het sap niet gepasturiseerd wordt dus kort houdbaar is. Met een zogenaamde sappan krijg je wel houdbaar sap als je het direct in flessen doet (maar ik vind het minder lekker sap).