ActiviteitenWorkshop over het snoeien van fruitgewassen.

WT Fruitadvies/Zelfplukboomgaard ’t Straatje organiseert komende winter één of meerdere eendaagse workshop(s) over het snoeien van fruit. Deze activiteit staat onder leiding van Wouter als ervaren fruitteeltadviseur Wouter van Teeffelen (WTE Fruitadvies).  Deze workshoppen vinden plaats op een zaterdag  in Zalbommel of bij De Loonse Schuur te Neerloon. Meer informatie over deze workshop/studiedag op deze site onder Workshop snoeien fruit.


Wie plukt de grootste appel?

De vruchten van Jonagold kunnen best groot worden. Je hoefde niet zo gek lang te zoeken voor een appel zwaarder dan 300 gram. Met goed zoeken vind je mogelijk zelfs appels boven de 400 gram. Tijdens de zelfplukdagen organiseerden we vooral ook voor de jeugd een wedstrijd wie de grootste of beter gezegd de zwaarste appel in de boomgaard weet te vinden. De uiteindelijke winnaar was Sven uit Bergeijk die een appel van liefst 496 gram plukte. Naast de eer kreeg hij een pak appelsap en een fraai kunstwerk (in een lijstje) gemaakt door de Rossumse kunstenaar Rob Reis (Facebook-pagina Rob van de Dag). Nu afwachten of Sven in 2018 opnieuw de grootste appel weet te plukken in de Zelfplukboomgaard.


Wedstrijd voor creatievelingen.

Tijdens de zelfplukdagen was er een  wedstrijd voor creatievelingen.  Winnares was Jootje Huizer uit Zaltbommel. Zij maakte niet alleen mooie foto's van een middagje plukken met de kleinkinderen maar wist dit ook in een bijzonder fraaie fotocollage te verwerken. En deelde dit ook met iedereen. Naast de eer was voor haar als prijs een handige appelschiller. Ook deze wedstrijd gaan we in 2018 zeker herhalen.