Ciders

Samen met Wijnhoeve de Colonjes in Groesbeek zijn we ciders aan het maken van appels uit de Bommelse Zelfplukboomgaard. De zogenaamde stille cider (zonder bubbels) zit al in de fles en is ook al te koop.  Binnenkort wordt de eigen mousserende cider verwacht die gemaakt is op dezelfde Methode Traditionelle als de bekende Champagne-wijnen.  Deze cider ligt al op fles maar moet binnenkort nog gedegorgeerd worden. Bij degorgeren worden bij op zijn kop gezette flessen de e naar beneden gezakte gistprop van de tweede gisting onder druk uit de fles geschoten.  Dit is dan gelijk zo'n beetje het startschot van de introductie van onze mousserende ciders van appels uit de Zelfplukboomgaard.

 

In landen als Frankrijk en Groot-Brittannië is cider één van de meest genuttigde alcoholische drankjes.  In de afgelopen jaren neemt de belangstelling en consumptie van ciders in Nederland ook toe. En er zijn ook steeds meer fruittelers en wijnbouwers die al dan niet in onderlinge samenwerking, ciders maar ook fruitlikeuren zijn gaan maken van Nederlands fruit.  We starten voorlopig na eerst ons appelsap eens met de ciders maar wie weet wat er nog meer voor lekkers als likeuren, eau-de-vie's en zo nog volgt.

In landen als Frankrijk en Groot-Brittannië is cider één van de meest genuttigde alcoholische drankjes.  In de afgelopen jaren neemt de belangstelling en consumptie van ciders in Nederland ook toe.  Veel aanbod komt uit de traditionele ciderlanden als Frankrijk en Engeland maar een toenemende aantal ciderproducenten maken inmiddels op ambachtelijke wijze ciders van appels en peren van Nederlandse herkomst.

 

En er zijn ook steeds meer fruittelers en wijnbouwers die al dan niet in onderlinge samenwerking, ciders maar ook fruitlikeuren zijn gaan maken van Nederlands fruit.  We starten voorlopig na eerst ons appelsap eens met de ciders maar wie weet wat er nog meer voor lekkers als likeuren, eau-de-vie's en zo nog volgt.