Volwassen appel- en perenbomen te koop.

Zelfplukboomgaard ’t Straatje gaat vanaf heden oude appel- en perenbomen verkopen. De circa 15-jarige appelbomen komen uit de Zelfplukboomgaard ‘t Straatje in Zaltbommel waar wat appelbomen Jonagold gerooid gaan worden. Op de Bommelse Zelfplukdagen vroegen bezoekers al spontaan of ze niet wat mooie bomen uit de zelfplukboomgaard konden kopen voor in hun eigen tuin. Omdat er toch wat bomen gerooid kan worden, kan dit nu ook. Het rooien van de bomen gebeurt door een professionele loonwerker uit de laanbomenteelt waardoor de bomen netjes met grote kluit en net erom heen geleverd kunnen worden.  Hetzelfde gebeurt met liefst 50-jarige perenbomen (ruim 2 meter doorsnede, 4 meter hoog) uit de perenboomgaard van Wouter in Lithoijen, Dit rooien zal in de periode februari-maart gebeuren als er geen risico meer is op streng winterweer. Logischerwijs kunnen de bomen geleverd  pas daarna geleverd worden.  Appelbomen zijn mogelijk indien sterk gewenst eerder al leverbaar.

 

De appelbomen zijn na het rooien af te halen in Zaltbommel en de perenbomen in Lithoijen. De prijs bedraagt af boomgaard voor de appelbomen tot 5 stuks 60 euro per boom incl. BTW. Boven de 5 stuks 10% korting. De prachtige perenbomen kosten € 300,- euro per boom af boomgaard en boven de 5 stuks 10% korting. Bij perenbomen heeft u de keuze uit de rassen Conference, Doyenné du Comice (de lekkerste) en Bonne Louise d’Avranches (vroegere herfstpeer en goede bestuiver), We zijn nog op zoek naar een perenboomgaard waar we jongere en goedkopere perenbomen te rooien zijn. Zeker bij de appels geldt wie het eerste komt, wie het eerste maalt.

In overleg is tegen extra kosten transport en hoveniershulp bij het planten mogelijk. Hiervoor werken we samen met een hovenier met volop fruitervaring in de Bommelerwaard die dit tegen een gebruikelijk uurtarief kan verzorgen. Hij beschikt over de kennis en ook het gereedschap en de machines om de bomen te transporteren en in uw tuin te planten goed te doen.  U mag natuurlijk ook uw eigen hovenier of hovenier uit uw eigen regio inschakelen. 

Indien gewenst kunt u boompalen en andere benodigd materiaal mee bestellen.  Voor gebruik als terrasplan zijn grote containers/potten of gebruikte voorraadkisten leverbaar. Ook graag aangeven of u de bomen zelf komt halen of transport wilt laten regelen. Hou vooral bij de oude perenbomen rekening dat dit even niet met een lichte aanhangwagen gaat lukken.

Belangstellenden kunnen het beste een mailtje sturen naar Wouter. U ontvangt een offerte op basis van uw wensen en eventueel telefonisch overleg hierover. Zeker bij de appels geldt wie het eerste komt, wie het eerste maalt.