Volwassen appelbomen te koop.

Zelfplukboomgaard ’t Straatje verkoopt al enkele jaren oude appel bomen verkopen. De circa 20-jarige appelbomen komen uit de Zelfplukboomgaard ‘t Straatje in Zaltbommel waar wat appelbomen Jonagold gerooid gaan worden. Op de Bommelse Zelfplukdagen vroegen bezoekers ooit of ze niet wat mooie bomen uit de zelfplukboomgaard konden kopen voor in hun eigen tuin. Naar verwachting is winter 2021/22 de laatste keer omdat we de bomen van lieverlee hard nodig hebben voor de zelfpluk. Maar onderzoeken wel of we bomen bij fruittelers in de buurt voor dit doel kunnen rooien.  Dit rooien is meestal in de periode februari-maart gebeuren als er geen risico meer is op streng winterweer (vanwege de wortels boven de grond na rooien). Logischerwijs kunnen de bomen geleverd  pas daarna geleverd worden.  Dit jaar willen we het in het najaar doen want de beste periode om bomen te verplanten is na de bladval in november/december.  Vroeg geplante bomen maken nog nieuwe wortels voor de winter en zijn volledig in winterrust.  Daarom willen we dit plantseizoen het verplanten van bomen een keer niet in maart maar na de bladval doen.

 

De appelbomen zijn na het rooien af te halen in Zaltbommel. De prijs bedraagt af boomgaard voor de appelbomen inclusief tijdelijke pot tot 5 stuks 30 euro per boom incl. BTW. Boven de 5 stuks 10% korting. 

Indien gewenst kunt u boompalen en andere benodigd materiaal mee bestellen.  Hou vooral bij de oude appelbomen rekening dat het transport niet achterin de auto gaat lukken maar wel met een aanhangwagen. In overleg is tegen extra kosten transport en hoveniershulp bij het planten mogelijk. Belangstellenden kunnen het beste een mailtje sturen naar Wouter