Adoptiebomen

Vanaf 1 januari 2017 starten we met Adopteer een Bommelse Appelboom waarvoor we een apart deel van de zelfplukboomgaard reserveren. U kunt voor 29,95 euro per jaar u eigen appelboom als persoon, familie of bedrijf adopteren. Een eigen appelboom speciaal voor u maar met de wetenschap dat een professional voor u de boom zorgt.  Gelijk het eerste jaar heeft u al een normale oogst van de volwassen bomen. U mag een eigen bordje met uw eigen naam bij de boom plaatsen. Op verschillende momenten bent u samen met uw familie welkom in de Zelfplukboomgaard om de ontwikkelingen te volgen. Wij zorgen natuurlijk voor een ontvangst met koffie/thee met wat lekkers. U bent vrij om deze bijeenkomsten te bezoeken maar verwachten u uiteraard wel tijdens de zelfplukdagen uw eigen boom leeg te komen plukken.  In februari-half maart is er een snoeibijeenkomst waar u tekst en uitleg krijgt over alles rond de snoei van fruitbomen en appelbomen in het bijzonder. Eind april/begin mei is er een bloesembijeenkomst waar o.a. de imker u alles over bijen en honing zal vertellen. In de loop van de zomer bent u welkom om tijdens een gezellig samenzijn het groeiproces van de appels weer eens persoonlijk te komen bekijken. Het hoogtepunt volgt natuurlijk in de herfst als de appels rijp zijn om te plukken. Tussendoor houden we u op de hoogte met onze Facebook-pagina, nieuwsbrieven of als daar behoefte aan is een aparte Facebook-groep voor appelboomadoptanten. Op hoofdlijnen zal dit de aanpak van het adopteren van de Bommelse Appelboom zijn.

 

Met uw adoptieboom, het bezoeken van de bijeenkomsten en natuurlijk de zelfpluk leert u het nodige over het zelf fruittelen. Voor kinderen en u zelf is het ook een mooie manier om meer te weten te komen hoe ons voedsel en appels in het bijzonder nu geproduceerd worden. Ervaar zelf hoe het is om als fruitboer afhankelijk te zijn van de natuur en het weer.  En het is een mogelijkheid om eens nieuwe mensen te leren kennen en een stukje gezellig samenzijn.

 

U kunt zich nu al opgeven voor uw eigen adoptieboom door te mailen naar Wouter.  Binnenkort volgt wel het formulier op de site maar daar hoeft u niet op te wachten. Na het betalen van de nota ontvangt u een persoonlijk certificaat met een foto van uw appelboom, het nummer van uw eigen appelboom en wat verdere uitleg/spelregels. Als u wilt mag u een zelfgemaakt bordje met uw naam bij de boom plaatsen of tegen extra betaling doen wij het voor u. Voor 1 december kunt u laten weten of u in het volgende weer dezelfde boom wilt adopteren (net zolang tot de boomgaard niet meer door ons beheerd wordt).

 

Het is ook mogelijk om een boom te adopteren voor iemand anders. Wij sturen het certificaat op verzoek dan naar u of de ontvanger die de adoptieboom cadeau krijgt. Een leuk idee voor iemand of een familie die alles al heeft, nooit weet wat hij wil, dit bij voorbaat enig vinden of als het tijd is voor een keer wat origineler cadeau dan wijn of een boek.