Handige keukenhulpjes


Aan goed gereedschap herken je de vakman. En gemak dient de mens geldt ook op het gebied van het zelf verwerken van appels tot appelmoes, appeltaart en appelsap. Wij hebben hier de belangrijkste keukenapparatuur op een rijtje gezet.  Allemaal te bestellen bij Bol.com. Of tijdelijk nu voor nog iets mindere prijs in onze verkoopkraam.


Tijdens de zelfplukdagen verkochten we in onze verkoopkraam deze zelf geïmporteerde appelschilapparaten.  De luxere versie is nog steeds voor € 27,50 zolang de voorraad strekt. Op afspraak af te halen in Zaltbommel. Of tegen extra verzendkosten ook te versturen naar elk adres in Nederland. Ook van de appelpartjessnijder hebben we wat exemplaren aangeschaft om  voor 10 euro/stuk te kunnen verkopen. Meer info: wte@fruitadvies.nl


Apple Dream met zuignap

Voor het schillen van wat meer appels dan een paar kilo heb je erg handige keukenhulpjes. Ga je hele kisten verwerken tot appelmoes e.d. dan raden we de appelschiller aan. Je hebt nog nooit zo snel appels geschild en tegelijkertijd van het klokhuis ontdaan. Je kunt er zelfs appelschijfjes van draaien. Voor kleine kinderen is het prachtig om mee bezig te zijn. Zelf gebruik ik het handige apparaat al jaren en is het een onmisbaar keukengereedschap geworden. Voor een paar tientjes heb je iets waarvan nog lang profijt hebt. 

Westmark Apple Dream Appelschilapparaat is er ook in andere varianten. Deze variant zet met een sterke werkbladschroefklem op een tafel vast te zetten. Verder is het apparaat gewoon hetzelfde.

Er is ook een goedkopere variant met het zelfde manier van schillen: de Lurch Appelschiller.

Ook heel erg handig is de appelpartjessnijder waar je ook peren meer kunt snijden. Zo'n appelsnijder ontkernt en maakt 10 gelijke delen uit een appel. Het is erg handig als keukenhulpstuk. Maar kinderen en anderen gaan meer appels eten als ze het in stukjes aangereikt krijgen. Je hebt ze in verschillende prijsklassen met bijbehorende kwaliteiten. Zelf zou ik echt gaan voor een betere uit de iets hogere prijsklasse.