Infomiddag over ciders & distillaten

 

 In samenwerking met Wijnhoeve De Colognes en het Nederlands Wijnbouwcentrum organiseren we  als Zelfplukboomgaard, WTE Fruitadvies en Mijneigenfrutiboom.nl binnenkort een Infomidddag over cider en fruitdistillaten. Interessant voor iedereen met belangstelling in cider in het algemeen en de verwerking van Nederlandse appels tot cider en distillaten in het bijzonder.  Iedereen uit de fruitteelt, wijnbouw, wijnhandel, boerderijwinkelwereld of om een andere redenen belangstellende is, is welkom. Naast een infomiddag kent de middag ook het karakter van een netwerkbijeenkomst waar u andere belangstellenden kunt leren kennen en spreken.  Wel graag uiterlijk 1 week van te voren aanmelden per mail via wte@fruitadvies.nl.

 

De Infomiddag/netwerkbijeenkomst vindt plaats in het Nederlands Wijnbouwcentrum in Groesbeek. Het programma is als volgt:

  

Vrijdag 16 maart 2018, aanvang 13:00 uur

 

Nederlands Wijnbouwcentrum,

Bredeweg 2, 6562 DE Groesbeek

(www.nederlandswijnbouwcentrum.nl)

 

Het programma is onder voorbehoud van kleine wijzingen als volgt:

 

·        Vanaf 13.00 uur: ontvangst met koffie & thee

·        13.30 – 14.30 uur:

          o   Opening door Wouter van Teeffelen.

          o   Presentatie Bauke Kemperman (Nederlands Wijnbouwcentrum) over het nieuwe Wijnbouwcentrum (ca. 5 tot 10 minuten)

          o   Inleiding/presentatie van Wouter over bedrijfskundige aspecten van wijnbouw en ciderteelt in Nederland (10 minuten).                                            o   Presentatie van Adam Dijkstra van Wijnhoeve de Colonjes  over de mogelijkheden van cider in Nederland,  (25 minuten)

          o   Presentatie van Mark van der Veek over de verkoop van cider (15 minuten). Mark van CiderLab verkoopt cider uit een groot aantal landen. Daarnaast is

                    hij op gebied van cider adviseur en organiseert hij workshops en proeverijen.

·        14:30 uur: pauze met koffie/thee.

·        15.00 uur:

         o   Presentatie over fruitdistillaten door Geurt van Rennes (25 minuten). Geurt van Rennes is wijnbouwdeskundige en verbonden aan het

                Vlaamse BeNeVit voor advies, opleiding aan wijnbouwers  en distillateurs in België en Nederland.                                                                                     o   Presentatie over ervaringen als fruitteler en distillateur van eigen fruit door fruitteler/stoker Leon van Welie van VanLeon  (15 minuten).  

                Fruittelerszoon Leon van Welie startte in 2016 met zijn eigen distilleerderij in de schuur van het fruitteeltbedrijf van zijn ouders in het

                Brabantse Stevensbeek. Op ambachtelijke wijze destilleert hij met het fruit uit de eigen boomgaard hun eigen fruit tot mooie borrels.

                 

·        Vanaf 16.00 uur:

         o   rondleiding voor geïnteresseerden door de wijnkelder door Adam Dijkstra

         o   netwerken/bezoek aan Minibeurs

·       Rond 16.45 uur:  afsluitende borrel.

·       Afsluiting om uiterlijk 17.30 uur.

  

Bij veel belangstelling organiseren we een minibeurs waarin voor cider en distillaten relevante bedrijven of organisaties een stand bemannen. U dient u eigen staantafel en banner mee te nemen. Kosten 25 euro exclusief BTW voor standje en normale kosten aanmelding voor infomiddag.  Niet bedoeld voor verkoop van ciders  e.d. maar om je bedrijf of organisatie voor te stellen. Bij interesse melden aan de organisatie.

  

Voor deelname aan deze bijeenkomst wordt vanuit WTE Fruitadvies/WTE Support een bijdrage van € 60,- incl. 21% BTW,  gevraagd.  Vooraf te betalen of contant aan de zaal. Bij afmelding later dan 24 uur voor aanvang brengen we u kosten in rekening.

 

We hopen dat u allen aanwezig bent op maart!

Graag aanmelden via mail maar wte@fruitadvies.nl (liefst tijdig tot een week voor de bijeenkomst).